Гнезда от кайма с вкусна плънка

Мария СимоваМария СимоваГуру114458107914
15/02/2019
"Гнездата от кайма са винаги добра идея, когато вкъщи всички са гладни или чакате скъпи приятели на гости "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80 051
  • Преглеждания за месеца9142
  • Преглеждания за седмицата2298
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г смес
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 60 г стар
  • прясно мляко - 100 мл
  • босилек - 1 ч.л.
  • червен пипер - 0.5 ч.л.
  • сол - на вкус (ако е необходимо)
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 50 мл за пържене и намазване на фолиото
  • Допълнително
  • кашкавал - 200 г
  • домати - 2 бр.
  • яйца - 1 бр. за намазмане
  • зелен лук - 5 - 6 пера за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стар хляб в млякото. Смесете ситно нарязаният лук, каймата и яйцето. Добавете изцедения хляб и разбъркайте до еднородна смес.

Прибавете босилека, червения и черен пипер на вкус, като разбърквате след всеки добавен продукт. Оформете 4 броя кюфтета под формата на гнезда (с кухина в средата), запържете ги в тиган с малко олио, само от едната страна за 3-4 минути. Поставете в тава алуминиево фолио и го намажете с олио, поставете гнездата върху него.

Разрежете доматите на кръст и ги залейте с вряла вода, за да премахнете ципата по-лесно от доматите. Премахнете семенната част от тях и ги нарежете на малки кубчета. Нарежете кашкавала на малки кубчета и смесете с доматите.

Разпределете плънката по гнездата и я намажете с разбитото яйце. Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за 15-20 минути. Нарежете на ситно перата от лук и поръсете върху плънката върху приготвените гнезда от кайма.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар