Начин на приготвяне
Маслото се разбива добре със захарта. Прибавя се яйцето и ванилията. Продуктите се разбиват много добро с миксера.
Когато получите хомогенна маса, започнете постепенно да добавяте брашното, пресято с щипка сол.
Получава се еластично тесто за бисквити, което се разточва на тънка кора върху хартия за печене с дебелина 3-4 мм.
С помощта на кръгла формичка се отрязват копчетата, а с по-малка формичка се прави кръг от вътрешната страна на копчетата. Дупките на копчетата се пробиват със сламки.
Сладките се пекат върху хартия за печене в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 12-13 минути. Оформят се конци от бадемово тесто и се поднасят.
Източник: Galia Manini от Кулинарна мрежа