Сладкиш Чорлавата Кейт

18/02/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър3205
"Опитахте ли вече Сладкиш Чорлавата Кейт или чакате да ви разкажем колко е вкусен "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 907
  • Преглеждания за месеца523
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Поставете в дълбок съд мекото масло и захарта. Разбийте с миксер до получаване на светъл и пухкав крем. Започнете да добавяте яйцата едно по едно, като разбивате след всяко.

Разтопете блокче натурален шоколад на водна баня или в микровълнова фурна. Добавете какаото на прах в базата за сладкиша и разбъркайте.

Започнете да добавяте постепенно брашното при непрекъснато разбиване. Охладете разтопения шоколад леко и го сипете в сместа. Оставете базата за сладкиша настрани и се заемете с карамеления сос.

Смесете в съд на котлона кафявата захар и маслото. Оставете захарта да се карамелизира, без да бъркате. Когато карамелът добие желания цвят, дръпнете от котлона, сипете на тънка струя сметаната и бъркайте, докато се хомогенизира напълно. Върнете соса на котлона за минута, свалете и охладете за кратко.

Поставете лист хартия за печене във формата. Сипете половината от базата за шоколадовия сладкиш. Отгоре разпределете суровите лешници. Залейте с карамеления сос и сипете втората половина от шоколадовата база.

Заравнете и поставете сладкиша Чорлавата Кейт в предварително загрята на 180°C фурна за 25-30 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар