Сладкиш Чорлавата Кейт

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Сладкиш Чорлавата Кейт7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Опитахте ли вече Сладкиш Чорлавата Кейт или чакате да ви разкажем колко е вкусен"

Необходими Продукти

  • масло - 150 г
  • захар - 100 г
  • яйца - 3бр.
  • брашно - 200 г
  • какао - 3 с.л.
  • лешници - 150 г
  • шоколад - 100 г (моля да е блокче)
  • За карамеления сос
  • кафява захар - 100 г Демерара
  • масло - 60 г
  • животинска сметана - 120 мл
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Поставете в дълбок съд мекото масло и захарта. Разбийте с миксер до получаване на светъл и пухкав крем. Започнете да добавяте яйцата едно по едно, като разбивате след всяко.

Разтопете блокче натурален шоколад на водна баня или в микровълнова фурна. Добавете какаото на прах в базата за сладкиша и разбъркайте.

Започнете да добавяте постепенно брашното при непрекъснато разбиване. Охладете разтопения шоколад леко и го сипете в сместа. Оставете базата за сладкиша настрани и се заемете с карамеления сос.

Смесете в съд на котлона кафявата захар и маслото. Оставете захарта да се карамелизира, без да бъркате.

Когато карамелът добие желания цвят, дръпнете от котлона, сипете на тънка струя сметаната и бъркайте, докато се хомогенизира напълно. Върнете соса на котлона за минута, свалете и охладете за кратко.

Поставете лист хартия за печене във формата. Сипете половината от базата за шоколадовия сладкиш. Отгоре разпределете суровите лешници. Залейте с карамеления сос и сипете втората половина от шоколадовата база.

Заравнете и поставете сладкиша Чорлавата Кейт в предварително загрята на 180°C фурна за 25-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: