Начин на приготвяне
Поставете в дълбок съд мекото масло и захарта. Разбийте с миксер до получаване на светъл и пухкав крем. Започнете да добавяте яйцата едно по едно, като разбивате след всяко.
Разтопете блокче натурален шоколад на водна баня или в микровълнова фурна. Добавете какаото на прах в базата за сладкиша и разбъркайте.
Започнете да добавяте постепенно брашното при непрекъснато разбиване. Охладете разтопения шоколад леко и го сипете в сместа. Оставете базата за сладкиша настрани и се заемете с карамеления сос.
Смесете в съд на котлона кафявата захар и маслото. Оставете захарта да се карамелизира, без да бъркате.
Когато карамелът добие желания цвят, дръпнете от котлона, сипете на тънка струя сметаната и бъркайте, докато се хомогенизира напълно. Върнете соса на котлона за минута, свалете и охладете за кратко.
Поставете лист хартия за печене във формата. Сипете половината от базата за шоколадовия сладкиш. Отгоре разпределете суровите лешници. Залейте с карамеления сос и сипете втората половина от шоколадовата база.
Заравнете и поставете сладкиша Чорлавата Кейт в предварително загрята на 180°C фурна за 25-30 минути.