Телешко с дюли на фурна

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Телешко с дюли на фурна8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Минутки за класика - Телешко с дюли на фурна с вкус, за който може само да си мечтаете"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • дюли - 2 - 3 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • орехи - 100 г
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • мащерка - 2 стръка
  • телешки бульон - 250 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Подправете телешките котлети със сол и черен пипер.

Загрейте зехтин в дълбок съд. Оваляйте леко пържолките в брашно. Запържете ги в загрятата мазнина от двете страни, докато станат златисти.

Нарежете морковите на кръгчета. Почистете дюлите и нарежете на уеджиси.

Извадете месото от мазнината и поставете в чиния. Прехвърлете морковите и дюлите в съда на котлона и запържете в мазнината от месото.

Нарежете две глави червен лук на полумесеци и няколко скилидки чесън на ситно. Задушете ги в съда с морковите и дюлята. Добавете няколко цели стръкчетата прясна мащерка. Подправете с щипка канела и добавете чаена лъжичка мед.

Разбъркайте и оставете всички продукти да се задушат добре. По желание направете ястието по пикантно с четвърт чаена лъжичка лют пипер.

Накълцайте шепа орехи на едро и прибавете. Залейте с телешкия бульон, усилете котлона и изчакайте телешкото задушено да заври.

Когато заври, върнете телешките котлети отново в съда, долейте още една чаша бульон и прехвърлете ястието във фурната на 200°C за 20-25 минути.

Телешкото с дюли на фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
"Уеджиси" се превежда като "клинчета" на български.
08.11.2024 13:38