Пилешки бутчета в къри сос с джинджифилов ориз

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
861
20/02/2019
"В сърцето ни има място само за едни пилешки бутчета, това са точно течи пилешки бутчета в къри сос с ориз, който направо се топи в устата "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 398
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата64
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте зехтин и бучка масло в дълбок съд на котлона. Овкусете пилешките бутчета със сол и лют червен пипер. Запържете бутчетата в загрятата от всички страни до златисто. Подправете с черен пипер на вкус. Когато пилешкото се запържи, го прехвърлете в чиния.

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в мазнината от месото. Посолете и гответе до омекване за няколко минути. Добавете брашното и разбъркайте добре, за да не се образуват бучки. Сипете чаена чаша пилешки бульон и оставете соса да заври. След това добавете сметаната и кърито на прах. Налейте бялото вино, усилете котлона и оставете соса да заври отново и да покъкри за кратко. Върнете пилешките бутчета в съда, похлупете и продължете да готвите на умерен огън до готовност.

За гарнитурата към ястието, сипете ориз и пилешкия бульон в отделен съд на котлона. Подправете със сол и черен пипер и варете ориза до готовност.

След като се сготви напълно, дръпнете от котлона, и добавете щедра бучка масло и чаена лъжичка джинджифил на прах. Разбъркайте ориза и оставете под капак за кратко.

Поставите в чинията, в която ще сервирате пилешкото къри, канапе от джинджифиловия ориз, а върху него разпределете пилешките бутчета. Залейте с ароматния сметанов сос с къри и сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар