Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Фурна»Пилешки бутчета с ориз и Хойсин сос

Пилешки бутчета с ориз и Хойсин сос

ТодороваТодорова
Новак
12597031
Пилешки бутчета с ориз и Хойсин сос
Снимка: Тодорова
1 / 3
06/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"От ориза ли е, от Хойсин соса ли е, не знаем, но тези пилешки бутчета са супер вкусни"

Необходими Продукти

  • ориз басмати - 2 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • пилешки бульон - 1
  • пилешки бутчета - 8 - 9
  • хойсин сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се бутчета с щипка сол.

Оризът се измива и се запържва на тиган с малко олио за около 5 минути.

След това оризът се изсипва в тава и се залива с 3 ч.ч. бульон от сварените бутчета и 1 ч.ч. пилешки бульон. Аз ползвам MAGGI.

Подреждат се вече сварените пилешките бутчета в тавата върху ориза.

Поставя се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути.

Тавата се изважда от фурната и с четка пилешките бутчета се намазват обилно със сос Хойсин.

Поставя се обратно оризът на фурна и градусите се намаляват на 140.

Пилето с ориз се пече до готовност на ориза. Около 30 мин.

Пилешките бутчета с ориз и Хойсин сос може да се сервират с лъжица кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: