Картофи на фурна с хрупкава коричка от сирена

16/02/2019
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф83370553931
"Така, като ги гледате тези картофки, смятате ли, че може да им устоите, защото ние не можем "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 949
  • Преглеждания за месеца161
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса

Керамична тава с диаметър - 24 см, много добре намаслена включително и стените ѝ.

Картофите се измиват с четка под течаща вода. Поставят се в тенджера с достатъчно подсолена вода и се сваряват за 10 мин. Времето се измерва, след като заври водата. Отцеждат се и се оставят настрана, докато се охладят.

Междувременно се разтопява маслото с мащерката и ригана. Към него се прибавя зехтин и хималайска сол. С четка се намаслява добре формата за печене.

Охладените картофи се обелват и нарязват на шайби около 3 мм. Поставят се на порции в маслената смес и с ръка се разбъркват, така че да полепнат подправките на всяка шайба.

Подреждат се във формата като леко се застъпват , а по средата се подреждат крайчетата от картофите с по естетична цел.

Шалот се нарязва на много дребни кубчета и се поръсва отгоре.

Накрая се посипва обилно със смесените сирена, настърган пармезан и сирене Чедър.
Пече се на 200 градуса около 30-35 мин.

Източник: Zenzero e Limone
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар