Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Китайска супа с яйце

Китайска супа с яйце

Китайска супа с яйце1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеле - 200 г
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • ориз - 50 г
  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • царевица - 2 с.л. от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза. Нарязваме зелето и моркова на ивички.

Загряваме олиото в дълбок тиган и запържваме на висока температура зелето и морковите за 2 минути, а след това добавяме и ориза и запържваме за още 3-4 минути.

Кипваме около 2 литра вода в тенджера и изсипваме запържените продукти заедно с мазнината. Сипваме соевия сос и варим 10 минути.

След това разбиваме яйцата и ги наливаме на тънка струйка в тенджерата.

Разбъркваме, добавяме царевицата и веднага сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: