Постно ризото с гъби

17/02/2019
"Ризото по време на пости или как да си хапваме вкусно без да нарушаваме каноните "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 198
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете морковите и ги нарежете на дребно. Задушете ги в олиото до омекване. Добавете почистените и нарязани на филийки гъби.

Разбъркайте и гответе, докато гъбите променят цвета си.

Измийте ориза под течаща вода, докато спре да отделя нишесте и водата стане бистра.

Прибавете ориза към гъбите и морковите, бъркайте непрекъснато, докато стане прозрачен. Добавете и царевицата, разбъркайте и налейте около 2 ч.ч. топла вода. Оставете оризът да къкри на бавен огън, като разбърквате периодично.

Ако е необходимо, долейте още топла вода.

След като оризът набъбне, ястието е готово. Преди да свалите ризотото от огъня, овкусете със сол, черен пипер и малко къри.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар