Начин на приготвяне
В олиото леко се запържват лука и чесъна, прибавят се гъбите. Всичко се изпържва до готовност на гъбите и докато останат на мазнина.
Прибавя се оризът (не измит предварително, за да се запази нишестето в него) и се запържва леко докато стане прозрачен.
Започваме да добавяме предварително разтворения в гореща вода гъбен бульон.
Сипваме бульона, разбъркваме и след като ориза поеме течността се добавя още и така докато оризът се свари. Хубавото ризото е с кремообразна консистенция.
След като оризът е сварен, се прибавят маслото и настърганият пармезан. Може по желание да се поръси с магданоз. Ризотото с гъби е готово.
Разгледай и другите ни сполучливи рецепти за ризото с гъби, вкусно ризото с манатарки или пилешко ризото.