Начин на приготвяне
Приготвените рибени филета се посоляват и от двете страни със солта. Поставят се в предварително намазнена с олио тава.
Всяко филе хек се поръсва с няколко зърна черен пипер и бахар. Поливат се с около 1 с.л. олио. Налива се бяло вино, колкото да облее рибата.
Пече се в предварително загрята фурна, на 180 градуса, за 40 минути.
За салатата: Салатата Айсберг се нарязва. Смесва се с дресинг от балсамовия оцет, зехтина и солта.
Чери доматите се разрязват на четири до основата. Подреждат се върху салатата за украса. Поднесете към печената риба.
Сервирайте с чаша охладено бяло вино.
Съвет: Винаги гответе с виното, от което възнамерявате да пиете. Така вкусовете се допълват.