Пълнени гъби с пъдпъдъчи яйца

Биляна ВладоваБиляна ВладоваИноватор1964172533
18/02/2019
"И като стана дума за предястия, нека ви представим нашето любимо - Пълнени гъби с пъдпъдъчи яйца "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо640
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват от пънчетата и се измиват. Подсушават се и се подреждат с дупчицата надолу в тава, застлана с хартия за печене.

Пекат се 7- 8 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

През това време кашкавалът се настъргва. След това се изваждат и се обръщат нагоре.

Всяка гъба се посолява и поръсва с черен пипер. В дупчиците слагаме по малко от настърганият кашкавал. Всяка лентичка от шунката се прави на фунийка и се закрепва върху гъбката.

След това в тези фунийки чукваме по едно пъдпъдъче яйце и връщаме тавата във фурната за още 2 до максимум 3 минути.

Сервираме гъбите топли.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#229691
Мисля да сготвя тази рецепта в близките дни, но ще я направя във вегетариански вариант- без шунката :)
0
0