Начин на приготвяне
Почистете и обелете гъбите, измийте ги за кратко под течаща вода, без да ги накисвате, за да не се напояват. Отстранете пънчетата, ще ни трябват само калпачетата.
Накълцайте на ситно чесъна и магданоза (без дръжките, а само листата) и смесете със 3 лъжици зехтин, лимоновия сок и малко сол.
Загрейте тиган с незалепващо покритие на силен огън със лъжица зехтин и поставете печурките надупени с отворите надолу, да се запекат и хванат тъмно златист загар.
Обърнете ги и във всяка сложете по лъжичка от приготвената чеснова смес, чукнете в дупчиците по едно пъдпъдъче яйце и посолете леко.
Намалете огъня до умерен и захлупете пълнените гъби с капак за 1-2 минути.
Може да оставите жълтъците по-рохки или да допечете до желаната от вас степен.
Лесно, бързо и много ефектно предястие, което ще краси вашата трапеза!
Гъбките, пълнени с пъдпъдъчи яйца са готови.