Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Пълнени гъби с пъдпъдъчи яйца

Пълнени гъби с пъдпъдъчи яйца

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2271k3412k5
Пълнени гъби с пъдпъдъчи яйца
Снимка: Биляна Владова
2 / 3
18/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"И като стана дума за предястия, нека ви представим нашето любимо - Пълнени гъби с пъдпъдъчи яйца"

Необходими Продукти

  • гъби - 6 бр.
  • шунка - 6 ленти слайс
  • пъдпъдъчи яйца - 6 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват от пънчетата и се измиват. Подсушават се и се подреждат с дупчицата надолу в тава, застлана с хартия за печене.

Пекат се 7- 8 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

През това време кашкавалът се настъргва. След това се изваждат и се обръщат нагоре.

Всяка гъба се посолява и поръсва с черен пипер. В дупчиците слагаме по малко от настърганият кашкавал. Всяка лентичка от шунката се прави на фунийка и се закрепва върху гъбката.

След това в тези фунийки чукваме по едно пъдпъдъче яйце и връщаме тавата във фурната за още 2 до максимум 3 минути.

Сервираме гъбите топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#229691
Потребител#229691
Мисля да сготвя тази рецепта в близките дни, но ще я направя във вегетариански вариант- без шунката :)
23.03.2019 22:30