Начин на приготвяне
Запечете бананите, докато почернеят. Сложете ги в купа и ги разбийте с миксер, добавете ванилията и разбъркайте. След това добавете яйцето и олиото, разбийте отново с миксера.
Добавете към киселото млеко бакпулвера, разбъркайте и след това се прибавя към сместа с бананите.
Добавя се 80 мл от сметаната, разбърква се добре с миксер и се добавя брашното (не изсипвайте и двете чаши наведнъж, добавяйте брашното по малко, докато не се получи гъста смес като боза), като не се спира да се разбива с миксера през цялото време.
Намажете тавичка с олио и поръсете с брашно, изсипете сместа и печете на загрята фурна на 180 градуса.
Когато се изпече, банановият сладкиш се надупчва целият (аз използвах дървена лъжица).
В метална купичка се слага сметаната и шоколадът. След това на водна баня слагате купата със сметаната и шоколада за да се хомогенизират. Когато глазурата е готова, се маже целият сладкиш.
Добър Апетит!
Коментари