Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Хлебно руло с босилеково песто

Хлебно руло с босилеково песто

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Хлебно руло с босилеково песто7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"По вълшебния аромат, който се носи от кухнята, ще познаете, че днес сме приготвили уникално хлебно руло с босилеково песто"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 280 мл
  • захар - 15 г
  • мая - 7 г суха (1 пакетче)
  • масло - 50 г
  • сол - 1 ч.л.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • Песто
  • босилек - 50 - 60 г пресен
  • пармезан - 100 г
  • кедрови ядки - 40 г
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 70 - 80 мл
  • сол - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая и захарта. Направете кладенче.

Стоплете леко млякото заедно с маслото, докато се разтопи. Ако е горещо, изчакайте да поизстине и придобие телесна температура - 37 градуса.

Налейте в кладенчето маслото с млякото и замесете тесто, в което малко по малко вкарайте солта. Оставете го да почине 20 минути, а през това време си пригответе пестото.

Поставете в блендер босилековите свежи листа, дръжките отстранете, защото е възможно да нагарчат.

Сложете и чесъна, и кедровите ядки и пуснете да се смели всичко на ситно, но внимавайки да не стане на каша.

Налейте зехтина, настържете на много фино ренде пармезана и разбъркайте.

Тестото разточете на фина кора върху набрашнен плот. Намажете го със босилековото песто и завийте на руло. Краищата му подпъхнете навътре.

Прехвърлете соленото руло в тава, покрита с хартия за печене или намазнена. Оставете на топло да втаса и удвои обема си за около 1 час или час и половина.

Загрейте фурната до 180 градуса, рулото намажете с разбит с малко вода жълтък и изпечете до златисто (около 30-35 минути).

Щом извадите от фурната, изчакайте да изстине и нарежете на филийки. Поднесете с любимо ястие или салата.

Хлебното руло с босилеково песто е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Имам нужните продукти и мисля да си го приготвя. Страхотна рецепта
19.02.2019 13:41
1
2
2
Покажи всички подкоментари