Хлебно руло с плънка

Хлебно руло с плънка
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
7
"Това ни се хапва, веднага го правим, а вие сте поканени да го опитате"

Необходими Продукти

  • тесто - 700 г готово
  • кайма - 250 г
  • гъби - 300 г
  • олио - 4 с.л.
  • зелен лук - 3 стръка
  • мащерка
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • корнфлейкс - за поръсване
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете плънка, като обелите лука и го нарежете на ситно.

Задушете го в маслото и добавете почистените и нарязани на ситно гъби.

Запържете, докато омекнат гъбите. Добавете каймата и пържете още 5 мин.

Овкусете със сол, черен пипер и мащерка. Охладете готовата плънка.

Разточете тестото на кора върху набрашнена повърхност. Разстелете плънката и завийте на руло.

Сложете соленото руло в суха и намазнена тава.

Намажете отгоре с жълтък и поръсете с корнфлейкс.

Изпечете в сгорещена фурна до златиста коричка. Завийте готовото руло с кърпа.

Хлебното руло с плънка е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: