Бланширан ориз със зеленчуци

20/02/2019
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф66175821315
"За всички, които постят, това е вкусен обяд, а за лакомниците, които не могат без мръвки - това е мега вкусна гарнитура "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 590
  • Преглеждания за месеца194
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланшираният ориз се сварява в тенджера с подсолена вода. Вари се подобно на паста - с повече вода.

След като се свари, се отцежда и измива със студена вода.

Докато се вари, зеленчуците се обелват, почистват и нарязватю: лукът на полумесеци, морковът на кръгчета, чушката на ленти, гъбите на филийки, а броколите се разделят на малки розички.

В дълбок тиган се загрява зехтин, зеленчуците се слагат в него и се запържват, като периодично се разбъркват.

Когато омекнат се прибавя соевият сос, а след него и оризът. Ястието се разбърква, ако е необходимо се прибавя сол и се овкусява с черен пипер.

Оризът със зеленчуци се сервира с нарязани на ситно перца зелен лук.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар