Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото месо на жулиени и овкусете с маринатата от солта, пипера, сока от лимон и соевия сос. Оставете за час в хладилник. През това време сварете бланширания ориз във вряща подсолена вода в съотношение 1:2.
Пуснете във водата и щипка индийско орехче. Варете ориза 10 минути, като разбърквате от време на време, след това похлупете и оставете ориза да поеме всичката вода.
Пригответе зеленчуците, като обелите тиквичката и морковите с белачка и нарежете на пръчици, лука на по-едри кубчета, китайското зеле и чушката на ивици, чесъна на дребно и гъбите на шайби.
Потопете месото в разбития белтък и изпържете със зехтин в подходящ дълбок или уок тиган. Извадете месото, отцедете и поставете в глинен съд, за да запази топлината си. В същия тиган изпържете последователно пръчиците от моркова, тиквичката, чесъна, зелето, чушката, гъбите и накрая лука.
Не препържвайте зеленчуците - трябва да са леко хрупкави! Полейте ги със соев сос. Прибавете към тях ориза, месото и разбъркайте до смесване на всички продукти за няколко минути. Налейте бялото вино и отново разбъркайте.
Свалете готовото ястие от котлона и овкусете с черен пипер. Поднесете с див чесън и пресен лук, а за любителите на сладко-киселите и по- пикантни ястия полейте със сос от нар. Добър апетит!