Начин на приготвяне
Чугунен тиган;
Гъбите след почистване трябва да са 250 г.
Гъбите се обелват.
В тиган се сгорещява лъжицата зехтин на умерена температура, добавят се гъбите, нарязани на филийки, и пресован чесън. Обръщат се няколко пъти, докато останат на само на мазнина. Посоляват се със сол на вкус и черен пипер.
Свалят се от котлона и се прибавя лимонов сок, разбъркват се.
Авокадото се нарязва на четвъртини, обелва се и се нарязва на дребни кубчета.
Върху всяка изпечена филийка се покапват капки ароматен зехтин, подреждат се кубчетата гъби, а отгоре се поставят кубчетата авокадо.
Брускетите се поръсват със струйка зехтин и подправки по избор.
Коментари