Начин на приготвяне
Свинското сърце, свинските бъбреци и дробът се почистват хубаво от кръвоносните съдове и ципи и се измиват. Нарязват се на кубчета.
Сърцето и бъбреците се сваряват в подсолена вода, а дробът се залива с вряща подсолена вода и се оставя на страни.
Празът се почиства и се нарязва на ситно. Чесънът също се наситнява.
В загрятото олио се запържват празият лук, добавят се нарязаните сърце, бъбреци и черен дроб, доматеното пюре, бялото вино, скълцания чесън и подправки на вкус.
Оставя се да ври на умерен котлон, докато се сгъсти.
Яхнията се поднася топла. Поднесете свинските карантии гарнирани с люти пукани чушлета и стрък магданоз.
Добър апетит!
Буранията (яхния) от свинско сърце, дроб и бъбреци с праз е много вкусна.