Супа от свинско сърце

Потребител#246858Потребител#246858
Помощник Готвач
38164114
Супа от свинско сърце
Снимка: Потребител#246858
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Добър апетит с тази свинска супа, която приготвяме всеки път с удоволствие"

Необходими Продукти

  • свинско сърце - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/2 глава + 2 - 3 стръка листа
  • лук - 1 гл. кромид
  • джоджен - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • фиде - 1 шепа
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • за застройка
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 150 мл
  • прясно мляко - 250 - 300
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското сърце се измива добре и се пуска в 2 л кипяща вода. Вари се до готовност /около 30-40 минути/ и се изважда да се охлади.

Полученият бульон се прецежда.

Подготвят се зеленчуците – обелват се, измиват се и се нарязват дребно или се настъргват. Оставят се свежи листа целина за поръсване накрая.

Зеленчуците се запържват в дълбок съд със сгорещеното олио, като се добавят последователно лукът, целината и морковите през 2-3 минути.

Прибавя се червеният пипер, разбърква се и се налива 1/2 чаша бульон. Всичко се задушава 5-6 минути под похлупак.

Поизстиналото сърце се нарязва ситно и се прибавя към омекналите зеленчуци.

Сместа се подправя с джоджен и сол и се изсипва в съда с прецедения бульон.

Изчаква се да поври 10-15 минути и се добавя фидето. Докато вкусната свинска супа ври, се приготвя застройка от разбитото с млеката яйце с щипката сол.

В нея се прибавят наситнените свежи листа целина. След 5 минути, когато фидето е готово, се налива застройката за супа с непрекъснато бъркане.

Съдът се оттегля от огъня и супата от свинско сърце е готова за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: