Начин на приготвяне
Свинското сърце се измива добре и се пуска в 2 л кипяща вода. Вари се до готовност /около 30-40 минути/ и се изважда да се охлади.
Полученият бульон се прецежда.
Подготвят се зеленчуците – обелват се, измиват се и се нарязват дребно или се настъргват. Оставят се свежи листа целина за поръсване накрая.
Зеленчуците се запържват в дълбок съд със сгорещеното олио, като се добавят последователно лукът, целината и морковите през 2-3 минути.
Прибавя се червеният пипер, разбърква се и се налива 1/2 чаша бульон. Всичко се задушава 5-6 минути под похлупак.
Поизстиналото сърце се нарязва ситно и се прибавя към омекналите зеленчуци.
Сместа се подправя с джоджен и сол и се изсипва в съда с прецедения бульон.
Изчаква се да поври 10-15 минути и се добавя фидето. Докато вкусната свинска супа ври, се приготвя застройка от разбитото с млеката яйце с щипката сол.
В нея се прибавят наситнените свежи листа целина. След 5 минути, когато фидето е готово, се налива застройката за супа с непрекъснато бъркане.
Съдът се оттегля от огъня и супата от свинско сърце е готова за консумация.