Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пастърма»Свинско сърце тип Елена

Свинско сърце тип Елена

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Свинско сърце тип Елена
Снимка: Геновева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Домашно приготвено сушено мезе за всяко питие - прави се от свинско сърце и сме убедени, че ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • свинско сърце - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • оцет - 2 - 3 с.л.
  • чубрица
  • лют червен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското сърце се измива, почиства и се срязва наполовина.

Намазваме обилно от двете страни със сол и оставяме така за 3 дена.

Измиваме го и накъсваме сърцето само във вода за 1 час. След това накисваме във вода с 3 с.л. оцет за 3 часа.

Когато минат часовете, измиваме свинското сърце и го овалваме в черен пипер, много чубрица и съвсем малко лют червен пипер, всичко това е объркано.

След като оваляме хубаво свинското сърце, му пробиваме дупка, за да сложим конец и го закачаме на проветриво място без пряка светлина.

След 2-3 дена нашата пастърма от свинско сърце е готова и прибираме в торбичка на хладно в хладилник.

Колко ще изсушите мезето, зависи от вашите предпочитания.

Да ви е вкусно с това чудесно мезе за питие - свинско сърце тип Елена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: