Начин на приготвяне
Свинското сърце се измива, почиства и се срязва наполовина.
Намазваме обилно от двете страни със сол и оставяме така за 3 дена.
Измиваме го и накъсваме сърцето само във вода за 1 час. След това накисваме във вода с 3 с.л. оцет за 3 часа.
Когато минат часовете, измиваме свинското сърце и го овалваме в черен пипер, много чубрица и съвсем малко лют червен пипер, всичко това е объркано.
След като оваляме хубаво свинското сърце, му пробиваме дупка, за да сложим конец и го закачаме на проветриво място без пряка светлина.
След 2-3 дена нашата пастърма от свинско сърце е готова и прибираме в торбичка на хладно в хладилник.
Колко ще изсушите мезето, зависи от вашите предпочитания.
Да ви е вкусно с това чудесно мезе за питие - свинско сърце тип Елена.