Начин на приготвяне
Яйцата се бъркат със захарта до тяхното побеляване (така сте сигурни, че захарта се е разтворила напълно и няма кристалчета в яйцата). По време на бъркането на яйцата се прибавят и двете ванилии към сместа.
Отделно брашното се пресява заедно с бакпулвера. Така пресети сухи съставки се прибавят постепенно към течните (яйцата със захарта).
Приготвя се правоъгълна форма за печене, застлана с хартия за печене. Върху нея се излива пандишпановата смес за рулото. Пече се в предварително загрята фурна на 180°С до покафеняване на блата. За проверка дали е изпечен блатът, го дупнете с клечка за зъби, ако тя излезе чиста от него, значи е готов. Блатът за пандишпановото руло се оставя да изстине.
Обръщате пандишпановия блат върху дъска или друга подходяща повърхност и махате внимателно хартията за печене. Намазвате на тънък слой ябълково сладко навсякъде (или някакво сладко по ваша преценка със средно гъста консистенция) и поръсвате с натрошени орехи. Завивате внимателно намазаният блат на руло.
Отгоре за украса може да поръсите с пудра захар.
Оставете ябълковото руло да престой за час два, за да може блатът да издърпа влагата от сладкото.
Бон Апети!