Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Украинско ябълково руло

Украинско ябълково руло

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Украинско ябълково руло1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 20 мл
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 250 мл
  • за плънката
  • ябълки - 500 г
  • захар - 100 г
  • канела - 1 ч.л.
  • галета - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от брашното, водата, солта, яйцата и половината олио. Оставя се в хладилника за 1 час.

Добавя се останалото олио и тестото се разточва на кора с дебелина 1 сантиметър и се оставя за 10 минути.

В средата на тестото се слагат обелените и нарязани на ситно ябълки, поръсени със смес от захар, канела и галета.

Тестото се завива на руло, намазва се с яйце, пече се 45 минути на 180 градуса и се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: