Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Ябълково руло със сметана

Ябълково руло със сметана

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Ябълково руло със сметана
Снимка: Таня Левенова
1 / 5
01/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Накарайте всички комшийки да се стопя от завист, като ги почерпите с това разкошно ябълково руло със сметана"

Необходими Продукти

  • ябълки - 6 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 130 г
  • брашно - 120 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилова захар - 2 пакетчета
  • сметана - 200 мл
  • какао - 1 с.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • цветни захарни пръчици - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват до пухкава пяна. Добавяте захарта и ваниловата захар, разбивате с миксер около 10 минути.

Следва брашното. Прибавяте го на два пъти, като намалявате миксера на минимум.

Накрая прибавяте бакпулвера и ваниловата захар. Разбивате за кратко. Измивате, обелвате и нарязвате ябълките, след което ги минавате на средно ренде.

Овкусявате и разбърквате ябълките с 5-6 с.л. захар. В тавата от фурната, застлана с хартия за печене, нанасяте настърганите ябълки на тънък пласт с помощта на лъжица.

Отгоре изсипвате кексовата смес и изравнявате навсякъде внимателно. Печете в предварително загрята фурна за 15 мин. на 180 градуса.

Когато блатът е изпечен, го изваждате заедно с хартията върху влажна кърпа. Отлепяте хартията и навивате блата на руло. Оставяте рулото така за 10 минути.

След като изстине хубаво, го украсявате със сметаната и поръсвате захарни пръчици.

Рулото се поставя в хладилник за около 3 часа и след това е готово за хапване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: