Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Ябълково руло с лек канелен крем

Ябълково руло с лек канелен крем

DianaDiana
Чирак
61380834771
Ябълково руло с лек канелен крем
Снимка: Diana
1 / 2
13/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • за пандишпановата платка
  • яйца - 3 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч. /непълна/
  • олио - 2 с.л. или стопено масло
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия
  • за пълнежа
  • ябълки - 2 бр. големи
  • захар - 3 с.л. /ако обичате по - сладко може и повече/
  • канела
  • за крема
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 2 равни с.л.
  • захар - 40 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • масло - 30 г
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и бакпулвера. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Разбийте всичките четири белтъка на сняг.

Отделно разбийте жълтъците и захарта. Когато се получи бял крем, добавете мазнината, брашното и ванилията. Накрая прибавете белтъците, като ги смесите много внимателно, за да не падне обемът им.

Пригответе пълнежа, като настържете ябълките на едро ренде. Покрийте с хартия за печене голяма правоъгълна тава, в която ще печете платката за рулото.

Върху нея разпределете равномерно настърганите ябълки. Поръсете със захарта и канелата. Отгоре разпределете кексовата смес. Печете в загряла на 180 градуса фурна до готовност.

Докато се пече пандишпанът, си пригответе крема. Разделете количеството мляко на две части. Едната половина кипнете заедно със захарта. Другата разбийте заедно с жълтъка и брашното и добавете на тънка струйка при врящото мляко.

Бъркайте непрекъснато, за да не се образуват бучки. Когато сместа се сгъсти, махнете. Добавете маслото и канелата. Разбъркайте да се усвои маслото напълно.

Оставете да се охладете докато се изпече платката. Готовия пандишпан извадете и охладете за кратко. Обърнете го върху лист хартия за печене. Внимателно махнете другия лист.

Разпределете крема и навийте на стегнато руло. Охладете напълно. Чудесен десерт, истинска наслада за небцето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Разкошно руло! По този начин - с ябълки, не бях правила, но определено много ми хареса. А и с този крем сава невероятно вкусно. Браво!
14.03.2016 10:51
1
1
Покажи всички подкоментари