Ябълково руло на мама

Vili NaidenovaVili Naidenova
Новак
3318357100
Ябълково руло на мама
Снимка: Vili Naidenova
1 / 3
21/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Споделените рецепти от мама са най-хубавите"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • сладко от ябълки
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се бъркат със захарта до тяхното побеляване (така сте сигурни, че захарта се е разтворила напълно и няма кристалчета в яйцата). По време на бъркането на яйцата се прибавят и двете ванилии към сместа.

Отделно брашното се пресява заедно с бакпулвера. Така пресети сухи съставки се прибавят постепенно към течните (яйцата със захарта).

Приготвя се правоъгълна форма за печене, застлана с хартия за печене. Върху нея се излива пандишпановата смес за рулото. Пече се в предварително загрята фурна на 180°С до покафеняване на блата. За проверка дали е изпечен блатът, го дупнете с клечка за зъби, ако тя излезе чиста от него, значи е готов. Блатът за пандишпановото руло се оставя да изстине.

Обръщате пандишпановия блат върху дъска или друга подходяща повърхност и махате внимателно хартията за печене. Намазвате на тънък слой ябълково сладко навсякъде (или някакво сладко по ваша преценка със средно гъста консистенция) и поръсвате с натрошени орехи. Завивате внимателно намазаният блат на руло.

Отгоре за украса може да поръсите с пудра захар.

Оставете ябълковото руло да престой за час два, за да може блатът да издърпа влагата от сладкото.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: