Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка супа със замразени зеленчуци

Пилешка супа със замразени зеленчуци

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Пилешка супа със замразени зеленчуци
Снимка: Мария Симова
1 / 2
21/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр. големи
  • лук - 1 глава
  • зеленчуци замразени - 1 пакет (400 г) чушка, грах, морков и зелен боб
  • ориз - 1 к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • масло - 100 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • застройка
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • лимонов сок - сока на 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте целите бутове и ги поставете в тенджера със студена вода да заврат. Изхвърлете първата вода и измийте бутчетата отново. Поставете ги в студена вода заедно с нарязания лук и варите до омекване на месото.

Извадете бутчетата да се охладят и ги обезкостете, нарежете месото им на малки късчета.

В пилешкия бульон поставете зеленчука, нарязаното месо и добре измития под течаща вода ориз, посолете и варите на бавен огън за 10 минути. Накрая смесете и разбъркайте до еднородна смес застройката.

Приравнете температурите в двата съда, като от горещия бульон добавяте на порции към застройката, съединете двете смеси и отстранете от огъня.

Добавете маслото, нарязания магданоз и поръсете с черен пипер на вкус, разбъркайте и затворете капака на тенджерата да се задушат подправките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: