Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Бавно печен джолан в глинен съд

Бавно печен джолан в глинен съд

Бавно печен джолан в глинен съд3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
480 мин.
Общо
495 мин.
Порции
4
"Вярно е онова, което казват за хубавите работи - бавно стават, но си струват чакането - опитайте и ще се уверите и сами"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1.5 кг
  • олио - за запечатване
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • лук - 2 глави или праз 2 - 3 стръка
  • чесън - 1 глава
  • червено вино - 100 мл
  • сол - на вкус
  • подправки - на вкус
  • мащерка - 1 клонче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натривате джолана с готова подправка за месо или други по ваш вкус и го запечатвате в силно сгорещена мазнина от всички страни.

Прибавяте отстрани едро нарязаните моркови, лук и главата чесън, необелена и сразява на две части и запържвате съвсем за кратко. Прехвърляте продуктите в глинен гювеч.

Заливате с червеното вино, добавяте 100 мл вода и печете на 100 градуса за 8 часа.

Поднасяте печения свински джолан със салата.

По желание изберете друга гарнитура за вашия джолан в гювеч.

Бавно печеният джолан в глинен съд е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: