Лазаня с кайма и сос Бешамел

ПламенПламен
Новак
35
189
973
31/01/2018
"Тази лазаня е много близка до лазаня Болонезе, но наше скромно мнение доста по-сочна и вкусна е от нея. Едно е сигурно по-вкусно от домашното няма"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
77 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо717 809
  • Преглеждания за месеца17505
  • Преглеждания за седмицата3147
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена77

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и заедно със соса от доматите се задушава леко. Добавя се каймата и се разбърква хубаво, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се оставя да се сгъсти.

В друг съд се приготвя сосът Бешамел - слага се олиото да се сгорещи и в него се запържва брашното до зачервяване, добавя se млякото.

Сосът се бърка, докато се сгъсти и стане хомогенен, подправя се с малко сол и черен пипер и се сваля от огъня.

Корите се приготвят според указанията на опаковката. Редят се в тава, като се почва с ред кори, отгоре от доматения сос с каймата, върху него сос Бешамел и така до приключване на продуктите, като се завършва с кори, покрити само със сос Бешамел.

Поръсва се Лазанята обилно с настърган кашкавал и се пече в умерена фурна за 30-40 минути.

Иноксов гевгир конус 22 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Иноксов гевгир конус 22 см
17.99 лв.
13.85 лв.
Виж ››

Измиването и отцеждането на излишната вода от пастата и зеленчуците е по-лесно с гевгир. Конусовидната форма и удобната дръжка на гевгира правят работата с него още по-удобна.

Рейтинг

5 21
4 13
3 12
2 5
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Теодора Мещерова
Първо.. Сос Бешамел не се прави толкова гъст. Трябва да е течен, все пак е сос, не пюре. Второ.. За сос Бешамел не се ползва толкова много мазнина. Слага се масло и малко олио и след това се пържи до златисто. Накрая се добавят черен пипер и индийско орехче. В Бешамел, първо се запържват лук и моркови. След това каймата, слагат се подправки и чак тогава се слагат доматите. На дъното на тавата, задължително трябва да се сложи Бешамел. Накрая не се слага кашкавал, а първо се пече 40 минути, защото ако се сложи кашкавала предварително има риск Бешамел да остане суров. Казвам го от личен опит. Кашкавала се слага накрая и се пече още десет минути, до златист цвят
5
0
Теодора Мещерова
Имах предвид в Болонезе
1
0
Станислава Вълкова
У дома понякога приготвям лазаня по този начин.
1
2
Ella Alanova
Ella Alanova
28.07.2018 23:08
Направих лазаня с лаваш преди да открия тази рецепта. Подправките, които сложих в каймата са чер пипер, червен пипер, кимион, кориандър и щипка канела. Дъното на тавата полях с бешамел и продължих - кора, бешамел /2-3 с.л./, кайма, кора..и т.н. разрязах на 4 и във фурната на долен реотан и вентилатор. Стана чудесна, мекичка и ароматна. Мислех да поръся кашкавал, отказах се.
10
1