Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с кайма и сос Бешамел

Лазаня с кайма и сос Бешамел

ПламенПламен
Новак
35249
Лазаня с кайма и сос Бешамел1 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Тази лазаня е много близка до лазаня Болонезе, но наше скромно мнение доста по-сочна и вкусна е от нея. Едно е сигурно по-вкусно от домашното няма"

Необходими Продукти

  • кори - 250 г готови за лазаня (1 пакет)
  • кайма - 250 - 300 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 250 г смлени от консерва
  • кашкавал
  • черен пипер
  • сол
  • За соса Бешамел
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и заедно със соса от доматите се задушава леко. Добавя се каймата и се разбърква хубаво, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се оставя да се сгъсти.

В друг съд се приготвя сосът Бешамел - слага се олиото да се сгорещи и в него се запържва брашното до зачервяване, добавя се млякото.

Сосът се бърка, докато се сгъсти и стане хомогенен, подправя се с малко сол и черен пипер и се сваля от огъня.

Корите се приготвят според указанията на опаковката. Редят се в тава, като се почва с ред кори, отгоре от доматения сос с каймата, върху него сос Бешамел и така до приключване на продуктите, като се завършва с кори, покрити само със сос Бешамел.

Поръсва се Лазанята обилно с настърган кашкавал и се пече в умерена фурна за 30-40 минути.

Ако ви харесва вкуса на соса Бешамел, можете да го използвате за да си приготвите гръцка мусака или пилешко фрикасе с него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

3.9
524
414
312
25
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Във соса не се слага канела а босилек но малко защото аромата е много силе
24.09.2023 00:09
3
Анонимен
Анонимен
Доматите са малко(поне 500 гр.)прибавя се 1 чаена чаша прясно мляко и корите стават много сочни.Между пластовете ръся кашкавал.Каймата си я мелям аз или в някой магазин -400гр.свинско,400гр.телешко.Става прекрасно.
17.09.2023 18:28
11
3
Анонимен
Анонимен
За колко човека е рецептата
31.10.2022 16:31
2
1
Покажи всички подкоментари
Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
У дома понякога приготвям лазаня по този начин.
15.03.2019 19:26
4
4
Ella Alanova
Ella Alanova
Направих лазаня с лаваш преди да открия тази рецепта. Подправките, които сложих в каймата са чер пипер, червен пипер, кимион, кориандър и щипка канела. Дъното на тавата полях с бешамел и продължих - кора, бешамел /2-3 с.л./, кайма, кора..и т.н. разрязах на 4 и във фурната на долен реотан и вентилатор. Стана чудесна, мекичка и ароматна. Мислех да поръся кашкавал, отказах се.
28.07.2018 23:08
20
6
Monika Ivanova
Monika Ivanova
а с кори от баница опитвали ли сте?
06.05.2016 07:49
32
8
Наталия Петрова
Наталия Петрова
В соса се слага и масло и по - малко брашно, иначе рецептата е хубава.
31.03.2016 23:20
16
5
Вили
Вили
Става страхотно и с пълнозърнести кори за баница /за по-диетично/
25.02.2016 18:38
8
1
Виктория
Виктория
Ще пробвам рецептата.
10.01.2016 11:19
6
Мария
Мария
Прекрасна и много вкусна рецепта,благодаря Пламен!Аз я приготвям с домашно направени кори,но я опитахме и с купени,невероятна стана!
06.10.2014 14:46
12
2
Сиси
Сиси
Аз не я намазвам.Лазанята е по-вкусна когато се притопля
19.08.2014 08:23
7
1
мел
мел
тавата трябва ли да бъде намазнена?
10.05.2014 20:31
17
4
1
Покажи всички подкоментари
мила
мила
за това брашно ми отиде около литър мляко
05.04.2014 23:00
27
8
1
Покажи всички подкоментари
Стоян
Стоян
Рецептата е добра, струва си да опитате!
04.03.2014 15:46
7
3
Кузманова
Кузманова
Къде ви е рецептата за канелони в сосо бешамел?
03.12.2013 15:19
11
6