Лазаня с кайма и сос Бешамел

ПламенПламенНовак
31/01/2018
"Тази лазаня е много близка до лазаня Болонезе, но наше скромно мнение доста по-сочна и вкусна е от нея. Едно е сигурно по-вкусно от домашното няма"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
68 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо528 908
  • Преглеждания за месеца2836
  • Преглеждания за седмицата1952
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена68

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и заедно със соса от доматите се задушава леко. Добавя се каймата и се разбърква хубаво, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се оставя да се сгъсти.

В друг съд се приготвя сосът Бешамел - слага се олиото да се сгорещи и в него се запържва брашното до зачервяване, добавя se млякото.

Сосът се бърка, докато се сгъсти и стане хомогенен, подправя се с малко сол и черен пипер и се сваля от огъня.

Корите се приготвят според указанията на опаковката. Редят се в тава, като се почва с ред кори, отгоре от доматения сос с каймата, върху него сос Бешамел и така до приключване на продуктите, като се завършва с кори, покрити само със сос Бешамел.

Поръсва се Лазанята обилно с настърган кашкавал и се пече в умерена фурна за 30-40 минути.

Рейтинг

5 21
4 9
3 12
2 5
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
Станислава Вълкова
У дома понякога приготвям лазаня по този начин.
1
2
Станислава Вълкова
У дома понякога приготвям лазаня по този начин.
0
2
Ella Alanova
Ella Alanova
28.07.2018 23:08
Направих лазаня с лаваш преди да открия тази рецепта. Подправките, които сложих в каймата са чер пипер, червен пипер, кимион, кориандър и щипка канела. Дъното на тавата полях с бешамел и продължих - кора, бешамел /2-3 с.л./, кайма, кора..и т.н. разрязах на 4 и във фурната на долен реотан и вентилатор. Стана чудесна, мекичка и ароматна. Мислех да поръся кашкавал, отказах се.
9
1