Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш Малинов сън

Сладкиш Малинов сън

Vili NaidenovaVili Naidenova
Новак
3318657
Сладкиш Малинов сън
Снимка: Vili Naidenova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Понякога и ние сънуваме Малинови сънища, но за по-сигурно си запишете рецептата за сладкиша"

Необходими Продукти

  • За основата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия - 1 пакет
  • вода - 1/2 ч.ч. вряла
  • олио - 1/2ч.ч.
  • За крема
  • заквасена сметана - 1 кофичка (500мл.)
  • пудра захар - на вкус
  • малиново сладко
  • бейлис
  • черен шоколад - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За основата:

Разбиват се яйцата със захарта до пълното разтваряне на захарта. Към тях се прибавят олиото, ванилията и врялата вода при непрекъснато бъркане на сместа.

Пресява се брашното с бакпулвера и се прибавят при течните съставки на основата. Намаслява се правоъгълна тавичка и се излива сместа в нея.

Основата се пече на 180°С за 30 мин. Изважда се от фурната и се оставя да изстине. През това време се прави кремът за сладкиша.

За крема:

Разтопява се шоколадът на водна баня или в микровълнова. Заквасената сметана се разбърква с пудра захар (количеството на пудрата захар се определя от вас, в зависимост колко сладък искате да бъде кремът, но за начало сложете 1/2 ч.ч. от захарта и опитайте, ако не ви е достатъчно сладко сложете още и разбъркайте отново).

Към сладката вече заквасена сметана прибавете две супени лъжички бейлис или повече в зависимост от вашия вкус и разтопения вече шоколад, като от него може да оставите малко за декорация. Разбърквате всичко добре.

Оформяне на сладкиша:

Изстиналата основа я мажете с малиново сладко (тънък слой). Отгоре нанасяте от сместа със заквасена сметана и украсявате с цели малини или малинки от сладкото и от разтопения шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: