Селска спаначена супа с фиде

24/02/2019
"С яйце и фиде, с домашно сирене и масълце - това не е просто спаначена супа, това е ястие, което сгрява душата "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 219
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измит спанак се нарязва на ситно, нарязва се обелен лук и скилидки чесън, а морковът се рендосва.

В тенджерка се загрява олио запържват се лук, морков и чесън докато омекнат.

Добавя се нарязан спанак, разбърква се за две минути и сипваме червен, черен пипер и сол.

Заливаме с гореща вода и оставяме на умерен огън да поври 15-20 минути.

Прибавя се начупено фиде и варим до готовност. Накрая прибавяме прясно мляко и чукваме едно-две яйца в супата. Готви се още 3-4 минути да се забулят яйцата и изключваме котлона.

Сервираме бабината спаначена супа с натрошено сирене и яйцето.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Тази супа е невероятна вкусотия ,опитайте и споделете !
0
0