Селска спаначена супа с фиде

24/02/2019
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882818
"С яйце и фиде, с домашно сирене и масълце - това не е просто спаначена супа, това е ястие, което сгрява душата "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 707
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата59
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • спанак - 400 г пресен
  • лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 малък
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • фиде - 1 шепа
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 1 л и 400 мл гореща
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • сирене - 50 г натрошено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измит спанак се нарязва на ситно, нарязва се обелен лук и скилидки чесън, а морковът се рендосва.

В тенджерка се загрява олио запържват се лук, морков и чесън докато омекнат.

Добавя се нарязан спанак, разбърква се за две минути и сипваме червен, черен пипер и сол.

Заливаме с гореща вода и оставяме на умерен огън да поври 15-20 минути.

Прибавя се начупено фиде и варим до готовност. Накрая прибавяме прясно мляко и чукваме едно-две яйца в супата. Готви се още 3-4 минути да се забулят яйцата и изключваме котлона.

Сервираме бабината спаначена супа с натрошено сирене и яйцето.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ВИЛИ-Виолета Матева
Тази супа е невероятна вкусотия ,опитайте и споделете !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв