Грис халва с подправки и сушени плодове

27/02/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър3205
"Класиката винаги ще е на мода, особено ако импровизирате и добавите нещо свежо към любимия си десерт от детството "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо695
  • Преглеждания за месеца468
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Смесете водата със захарта в загрят съд на котлона. Добавете вътре пръчката канела и зрънцата карамфил и кардамон. Разбъркайте и оставете сместа да заври и да се редуцира до гъст захарен сироп.

В друг съд разтопете маслото и запържете пшеничния грис. Бъркайте, докато грисът добие златист цвят. Накълцайте шепа орехи на ситно и прибавете в гриса. Гответе до сгъстяване на халвата.

Извадете подправките от сиропа и започнете да го наливате на тънка струя в съда с гриса. Дръпнете съда от котлона и бъркайте непрекъснато, докато халвата се сгъсти.

Добавете стафидите и върнете съда на котлона. Гответе за още 4-5 минути на умерен огън.

Разсипете грис халвата в десертни купички или чашки.

Гарнирайте с цели орехови ядки и прясно настъргана кора от портокал.

Сервирайте ароматната грис халва топла.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар