Грис халва с подправки и сушени плодове

Грис халва с подправки и сушени плодове

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
998
Грис халва с подправки и сушени плодове
Снимка: Храна за Душата
1 / 9ВИДЕО
27/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
"Класиката винаги ще е на мода, особено ако импровизирате и добавите нещо свежо към любимия си десерт от детството"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете водата със захарта в загрят съд на котлона. Добавете вътре пръчката канела и зрънцата карамфил и кардамон. Разбъркайте и оставете сместа да заври и да се редуцира до гъст захарен сироп.

В друг съд разтопете маслото и запържете пшеничния грис. Бъркайте, докато грисът добие златист цвят. Накълцайте шепа орехи на ситно и прибавете в гриса. Гответе до сгъстяване на халвата.

Извадете подправките от сиропа и започнете да го наливате на тънка струя в съда с гриса. Дръпнете съда от котлона и бъркайте непрекъснато, докато халвата се сгъсти.

Добавете стафидите и върнете съда на котлона. Гответе за още 4-5 минути на умерен огън.

Разсипете грис халвата в десертни купички или чашки.

Гарнирайте с цели орехови ядки и прясно настъргана кора от портокал.

Сервирайте ароматната грис халва топла.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: