Начин на приготвяне
Разполовете крушите и ги почистете от сърцевината. Оформете кладенчета с помощта на лъжица, в които да поставите плънката.
Накиснете сушените боровинки в крушовия сайдер, за да поемат аромата и да омекнат. Накълцайте орехите на едро и ги запечете на сух тиган за 3-4 минути, като разбърквате ядките, за да не загорят.
Настържете или натрошете синьото сирене. В купичка смесете сиренето със запечените ядки и добавете боровинките. Разбъркайте добре.
Подредете крушите в тавичка за печене и изстискайте сока на лимона върху тях, за да не потъмнеят. Напълнете ги с плънката от синьо сирене, ядки и сушени плодове.
Разпръснете стръкчета мащерка в тавата при пълнените круши. Залейте със сайдера, в който сте киснали боровинките, и прехвърлете тавичката във фурната за 15-20 мин на 200°C .
Печените круши с орехи и синьо сирене са готови.