Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печени круши с орехи и синьо сирене

Печени круши с орехи и синьо сирене

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Печени круши с орехи и синьо сирене
Снимка: Храна за Душата
3 / 9с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Вълшебна комбинация от вкусове и аромати - десерт, който няма да забравите"

Необходими Продукти

  • круши - 2 - 3 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • синьо сирене - 100 г
  • сушени боровинки - 30 г
  • орехи - 30 г
  • крушов сайдер - 250 мл
  • мащерка - 1 стрък
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете крушите и ги почистете от сърцевината. Оформете кладенчета с помощта на лъжица, в които да поставите плънката.

Накиснете сушените боровинки в крушовия сайдер, за да поемат аромата и да омекнат. Накълцайте орехите на едро и ги запечете на сух тиган за 3-4 минути, като разбърквате ядките, за да не загорят.

Настържете или натрошете синьото сирене. В купичка смесете сиренето със запечените ядки и добавете боровинките. Разбъркайте добре.

Подредете крушите в тавичка за печене и изстискайте сока на лимона върху тях, за да не потъмнеят. Напълнете ги с плънката от синьо сирене, ядки и сушени плодове.

Разпръснете стръкчета мащерка в тавата при пълнените круши. Залейте със сайдера, в който сте киснали боровинките, и прехвърлете тавичката във фурната за 15-20 мин на 200°C .

Печените круши с орехи и синьо сирене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: