Лесни еклери с крем

25/02/2019
"Стане ли дума за еклери, ние сме истински специалисти ... в изяждането им "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 038
  • Преглеждания за месеца215
  • Преглеждания за седмицата69
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се кипва със солта, прибавя се брашното и се запарва, бърка се, докато започне да се отлепя от стените и постепенно се добавят яйцата едно по едно.

Полученото тесто се шприцова в тава, застлана с хартия за печене и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Изваждат се еклерите и се оставят да се охладят, през това време се приготвя кремът за еклери.

Захарта се разтваря в прясното мляко, като се отделя малко мляко, в което да се разтворят нишестето и брашното. Кипва се и се вари до сгъстяване на тих огън. Кремът се сваля от котлона, оставя се да се охлади и постепенно се добавят жълтъците.

Еклерите се шприцоват с получения крем, по желание се декорират с течен шоколад и/или пудра захар.

Източник: Ема Ангелова от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар