Лесни еклери с крем

Лесни еклери с крем3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Стане ли дума за еклери, ние сме истински специалисти ... в изяждането им"

Необходими Продукти

  • вода - 220 мл
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г или маргарин
  • яйца - 4 бр.
  • за крема
  • захар - 400 г
  • прясно мляко - 800 мл
  • нишесте - 4 с.л.
  • брашно - 7 с.л.
  • яйца - 4 жълтъка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се кипва със солта, прибавя се брашното и се запарва, бърка се, докато започне да се отлепя от стените и постепенно се добавят яйцата едно по едно.

Полученото парено тесто се шприцова в тава, застлана с хартия за печене и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Изваждат се еклерите и се оставят да се охладят, през това време се приготвя кремът за еклери.

Захарта се разтваря в прясното мляко, като се отделя малко мляко, в което да се разтворят нишестето и брашното. Кипва се и се вари до сгъстяване на тих огън. Кремът се сваля от котлона, оставя се да се охлади и постепенно се добавят жълтъците.

Еклерите се шприцоват с получения крем, по желание се декорират с течен шоколад и/или пудра захар.

Лесните еклери с крем са готови.

Източник: Ема Ангелова от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: