Начин на приготвяне
Натрошете чаените бисквити в подходяща голяма купа, но не много ситно. Орехите запечете за кратко в сух тиган, като внимавате да не ги изгорите, след което ги нарежете с нож на по-дребни парченца при нужда и сипете при бисквитите.
За шоколадовия сироп смесете заедно захарта с какаото, разбъркайте с телена бъркалка и постепенно доливайте водата, като не спирате разбъркването. Добавете маслото и сложете сместа да се вари на котлона, като периодично разбърквате.
След като заври, бъркайте за няколко минути, докато съвсем леко се сгъсти, и снемете от котлона.
Оставете сместа за 10-тина минути да се охлади, излейте върху бисквитките и объркайте, докато сместа се хомогенизира.
Застелете форма за торта с отлепящи се стени с хартия за печене по дъното, сипете сместа и я заравнете, като я притискате хубаво. Сложете в хладилника, докато приготвяте шоколадовия ганаш.
За него загрейте сметаната добре и сипете вътре натрошения шоколад/кувертюр. Изчакайте за 3 секунди и разбъркайте до хомогенност.
Ако сместа ви се стори много гъста, добавете малко прясно мляко на око, ако ли пък ви е рядка - сипете и двете. Специално аз прибавих на око и какао, и още малко прясно мляко.
Залейте ганаша върху бисквитената торта и върнете в хладилника. След около 15-30 минути вашата Шоколадова бисквитена торта Разкош е готова за консумация.
Бон Апети!