Лаврак на скара

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор40917122082
25/02/2019
"Здравословно ядене за минути - печете на скара и поднасяте със салата по избор - да ви е вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 160
  • Преглеждания за месеца396
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лаврак - 400 г
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • черен пипер - щипка
  • лимони - за гарниране
  • лимонов сос - готов по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лавракът се почиства от люспите и вътрешностите. Не отстранявайте главата на рибата.

Измива се добре с вода и се отцежда.

Лавракът се посолява със сол и черен пипер както отвън, така и в коремчето. Намазваме със зехтин и се оставя да престои така минимум 30 минути, за да се овкуси.

Печем на предварително загрят грил скара от двете страни до готовност.

При необходимост по време на печенето намазвайте рибата със зехтин.

При сервиране гарнирайте с резен лимон и чаша любимо вино.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар