Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Лаврак на скара

Лаврак на скара

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Лаврак на скара
Снимка: Nikolina Georgieva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Здравословно ядене за минути - печете на скара и поднасяте със салата по избор - да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • лаврак - 400 г
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • черен пипер - щипка
  • лимони - за гарниране
  • лимонов сос - готов по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от люспите и вътрешностите. Не отстранявайте главата.

Измива се добре с вода и се отцежда.

Лавракът се посолява със сол и черен пипер както отвън, така и в коремчето. Намазваме със зехтин и се оставя да престои така минимум 30 минути, за да се овкуси.

Печем на предварително загрят грил скара от двете страни до готовност.

При необходимост по време на печенето намазвайте рибата със зехтин.

При сервиране гарнирайте печената риба с резен лимон и чаша любимо вино.

Да ви е вкусно!

Лавракът на скара е готов, поднесете с подходяща гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: