Начин на приготвяне
Лавракът се почиства и измива добре. След като се отцеди от водата, се поставя в приготвената марината.
В купа смесваме зехтина, сока от един лимон, бял пипер, риган, розмарин, горчица, пикантина и пушена сол. Разбиваме всички съставки с тел.
С получената марината намазваме лаврака отвътре и отвън добре. Оставяме рибата за около 30 мин на хладно.
Печем на загрята и намаслена скара от двете страни. Добре е да използваме алуминиево фолио при печенето, за да може рибата да се изпече добре.
При сервиране гарнирайте с картофи (салата, печени, пържени) по ваше желание, пресни зеленчуци или на скара.
Допълнете платото с лимонов резен или готов лимонов сос.
Да ви е вкусно!
Коментари
Няма причина да не се получи и на грил тиган.
Благодаря!