Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Усукана памук погача

Усукана памук погача

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5692k3
Усукана памук погача
Снимка: Галя Николова
1 / 8
26/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
12
"Признаваме ви за майстори, ако успеете да приготвите тази Усукана памук погача"

Необходими Продукти

  • брашно - 550 г
  • вода - 300 мл топла
  • суха мая - 7 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 50 г
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • жълтък - 1 бр.
  • яйца - за намазване
  • семена - микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за месене (брашно, мая, захар, сол, вода и яйцето) сложете в хлебопекарна на програма Месене.

От втасалото тесто отделете 50 г и оформете топче. Оставете го настрани.

Останалото тесто разделете на две равни части. Всяка разточвате правоъгълно на 45-28 см. Намазвате със смес от меко масло, жълтък и заквасена сметана.

Прихлупвате на две и нарязвате на ленти 1.5 см. Всяка получена лента увивате, като леко разширявате и събирате двата края, като ги прищипвате. Редите в тава 30 см с хартия на дъното едно до друго, като започвате от външната страна на тавата.

След като оформите един ред, по този начин редите втори, като прихлупвате до половина с усуканите ленти. След като направите три реда и всеки прихлупен, взимате отделеното в началото топче, примесвате го и го слагате в центъра на тавата, така че да прихлупите краищата на третият ред, поръсвате със микс от семена.

Без да втасва, памук погачата се маже с леко разбито яйце.

Усукана памук погача се пече на 160 градуса в загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: