Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Памук погача в кексова форма

Памук погача в кексова форма

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Памук погача в кексова форма
Снимка: Галя Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Усещате ли онова невероятно ухание, което се носи от фурната, да, от тази памук погача в кексова форма е"

Необходими Продукти

  • брашно - 550 г
  • вода - 300 мл топла
  • суха мая - 7 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • И още
  • масло - 75 г краве
  • копър - 1 ч.л. сух (връзка пресен)
  • чесън - 5 скилидки
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за месене (брашно, мая, захар, сол, вода) сложете в хлебопекарна на програма Месене.

Приготвяме чесновата смес, в размекналото вече краве масло пасираме чесъна и добавяме копъра, разбъркваме добре.

Втасалото тесто разточваме 40/50 см намазваме с чесновата смес.

Навиваме на плътно руло, навитото руло срязваме на две, по дължина, и преплитаме на коса.

Готовата погача изместете във намаслена и набрашнена форма за кекс и оставям да втаса.

Вече втасалата погача намазваме със леко разбито яйце. Печем на 160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: