Начин на приготвяне
Пресявате брашното и с част от него си правите кашица с млякото, 1 с.л. захар и маята. Когато маята шупне, прибавяме нея и всички останали съставки към брашното и замесваме меко тесто. Оставяме да втаса.
След това делим на две за по-лесно и точим кори с дебелина около 2 мм. Разрязваме с чайна чаша кръгове. Мажем един кръг с шоколад и слагаме друг върху него, мажем и него и слагаме трети.
След това приплесваме отгоре и сгъваме на две. С клечка за шишче натискаме през средата почти до долу, повтаряме с противоположната страна. Оформяме малко топченце и го слагаме в средата хем да скрие следите, хем да е като тичинки.
Така редим цветята в тавата едно до друго и ако ни остане тесто, правим топчета и ги мушваме в празнините между тях, аз ги набучках със шишчето да изглеждат по интересни.
Снимала съм максимално подробно за улеснение в направата. Слагате във фурната първо на 100 градуса за около десетина минути да довтаса, вадите я, мажете я и я пускате на около 170 градуса да се пече до златисто.