Начин на приготвяне
Сложете маята в леко затоплено мляко заедно с малко захар и няколко лъжици брашно. Оставете я настрана да шупне за около 10 минути.
Пресейте брашното, изсипете го в купа, смесете го със солта и направете кладенче в средата.
Сипете в него олиото, киселото мляко, вече шупналата мая и разбитото яйце, като преди това заделете малко за намазване от него.
Замесете тесто заедно с маслото и го оставете да втаса за около 60 минути. Завийте го хубаво с прозрачно фолио.
Разделете тестото след това на 6 равни части, които разточете отделно на тънка кора с дървена точилка.
Намажете ги с масло и ги сложете една върху друга - оформете тази красива погача по желание.
Оставете я да втаса още малко, намажете я с останалото разбито яйце, смесено с олио и малко мляко.
Сложете я да се пече на около 180 °C до готовност.
Насладете се на моята сполучлива памук погача с мая.
Добър апетит!
Ако рецептата ти харесва, можеш да опиташ и от другите ни предложения за памук погача или да си направиш една красива питка с мая.