Начин на приготвяне
Включете хлебопекарната и сложете всички течни съставки. Отгоре сложете солта, захарта, брашното и натрошете маята.
Изберете програма тесто (при мен е час и половина продължителността на програмата) и изчакайте да замеси, като малко преди да спре, сложете една супена лъжица олио. Тестото ще утрои обема си.
Извадете и оформете по желание. Аз разделих тестото на четири.
Всяко разточих на тънко, намазах с масло, подредих ги едно върху друго. Навих на руло и усуках.
Нарязах на пънчета и ги подредих като ветрило.
Оставете питката да втаса още веднъж. Намажете с един жълтък, 1 с.л. олио и 1 с.л. прясно мляко.
Поръсете със сусам памук питката и печете в предварително загрята фурна на 170-180 градуса до готовност.
Коментари