Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Филе от костур на фурна

Филе от костур на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Филе от костур на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Нежно и ароматно става филето от костур на фурна, приготвено по тази рецепта - направо се топи в устата"

Необходими Продукти

  • костур - 400 г филета с кожа
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • майонеза - 4 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • вермут - 60 мл бял
  • черен пипер - 2 щипки, прясно смлян
  • сол - на вкус
  • естрагон - 1 с.л. или на вкус, сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете видимите костици от рибните филета, изплакнете под течаща

вода за много кратко и после подсушете добре.

Обелете и нарежете картофите на тънки шайби, подредете ги в тавичка и поръсете със зехтин, черен пипер и сол.

Върху картофите положете филетата от костур, напръскайте и тях със много малко зехтин, посолете леко, залейте с бял вермут, намажете с майонезата и накрая ръснете малко естрагон.

Пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 30-35 минути, ако филетата са дебели поне 1.5-2 см.

В случай че са тънки, от по-малки риби, тогава процедирайте по друг начин- първо запечете само картофките за около 15 минути, след това сложете рибата и печете 20-25 или докато майонезата отгоре започне да добива лек загар.

Поднесете филетата от костур топли с гарнитура от картофките и свежа салата по избор.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: